Schrijven is heerlijk.  Lijnen uitzetten voor een nieuw verhaal. Personages bedenken, die gaandeweg steeds meer gaan leven. Na een lange periode van fantaseren, puzzelen, schrijven en herschrijven ontstaat dan uiteindelijk een boek. Het is dan echter nog geen echt boek en gelukkig zijn er een aantal lieve mensen die mij dan helpen om de volgende stappen te nemen, zodat het boek uiteindelijk uitgegeven kan worden.

  Cécile Boot

Mijn vriendin, die mij stimuleerde om iets met mijn eerste te boek te doen, in plaats van het te laten liggen als een uitgeprint verhaal in een klapper. Zij leest het boek,  samen met  de corrector, als eerste. Daarna krijg ik dan een goede feedback,  waarna ik het verhaal, de gebeurtenissen en de personages met hun karakters, kan aanscherpen. Samen hebben we al heel wat uurtjes gewandeld en Cécile vertrouw ik dan vaak de eerste beginselen toe van nieuwe ideeën die bij mij opborrelen.

  Josée Vlek

Vanaf mijn eerste boek is zij een enthousiaste fan en inmiddels een lieve vriendin geworden. Ze heeft altijd al belangstelling gehad voor het schrijven en de voortgang van nieuw werk, waarmee ik op dat moment bezig ben. Tijdens het afronden van het derde boek ging Josée met pensioen. Doordat zij vaak met taal bezig is en alles wat daarmee te maken heeft uitpluist en onderzoekt, ontstond het idee dat zij de corrector werd van mijn derde werk. Josée is super blij met de nieuwe uitdaging nu er ineens heel veel vrije tijd kwam en ik heel blij met een hartverwarmend iemand erbij die meedenkt, meepuzzelt en meezwoegt totdat de laatste puntjes op de i zijn gezet.

Mariëtte van der Horst

Mijn vriendin Mariëtte, vanuit Heemskerk en wanneer ze bij ons op Texel is, geeft mij wel eens net dat zetje wat ik nodig heb om actie te ondernemen. Het ondernemen om verder te komen dan alleen het schrijven van een boek. Namelijk: laten weten dat je schrijft, zodat je gelezen gaat worden. Ook voor de verkoop van de boeken bij haar in de buurt staat ze iedere keer weer klaar.

Marc Slootjes

Schrijven is lekker wegkruipen in een andere wereld. Genieten en super blij zijn als het resultaat, in de vorm van een boek, er uiteindelijk ligt. Belangrijk is dan ook dat je het lezerspubliek laat weten dat er een boek is verschenen en dat is nou net het puntje dat ik, als schrijfster, het lastigste vind. Gelukkig vindt Marc, mijn man, juist dat een leuke uitdaging. Naast de positieve stimulans, die ik tijdens het schrijfproces van hem krijg, terwijl ik heel goed weet dat ik soms ook lekker onbereikbaar kan zijn als ik er helemaal in zit, zorgt hij voor de verkoop en promotie.

Zonder deze lieve mensen zou ik nu niet vijf boeken verder zijn.

Reacties gesloten.